KAKO NARAVNOST VESLATI SUP

sup vesla

Najbogosto vprašanje ki se poraja med suparji je kako najlažje veslati čimbolj naravnost? Seveda obstaja več načinov kako veslati čim bolj naravnost na vodi, da med veslanjem ne pride do spremembe smeri. Redna vadba in sprememba tehnike vam bo pripomogla, da se boste naučili veslati čimbolj naravnost.

Ključ, da ohranjate na supu ravnotežje in veslate čimbolj naravnost je, da veslo držite čimbolj navšično v vodi. Sup veslo držite vedno v isti liniji saj se boste lahko zgolj tako enakomerno premikali. Ob vsaki spremembi in drugačni postavitvi vesla se bo vaša smer veslanja spremenila.

Med samim veslanjem se popolno sprostite saj boste zgolj tako hranili enakomerno veslanje. Ob prvem veslanju ne pretiravajte z predolgim veslanjem, da se dobro naučite veslati. Enakomernost in pravilna drža vam bo pripomoga, da boste lahko redno napredovali in čez čas veslali lažje in dlje. Med samim veslanjem ne bo več prišlo do nenehnih sprememb smeri.

Vaša moč je tista, ki bo nadzorovala samo gibanje. V kolikor vam moči primanjkuje vam priporočamo, da večkrat obiščete fitnes in kolo, da pridobite na vzdržljivosti. S fitnesom si boste lahko pripomogli, da bo vaš vrhni del bolj razvit. Kolo pa je odlična rešitev, da ste dlje časa vztrajni. V kolikor želite na vodi ostati dlje časa in veslati dlje se boste znašli prav tako v isti situaciji, da boste odvesljali bistveno dlje in se bo potrebno nato tudi vrniti na isto mesto.

Seveda pa pred samimo vadbami ne pozabite tudi zadosti jesti in zavžiti zadosti tekočine. Med samim daljšim veslanjem lahko dehidrirate saj se vaše telo na eni strani poti, na drugi strani pa vam vročina povzdroča dodatno dehidriranost. V kolikor je možno vzemite vodo tudi vedno seboj saj vaj boste vam bo med krajšim premorom prišla voda prav.

Pred samim pričetkom veslanja pa v vaše dobro preveriti tudi sup desko.