PET RAZLOGOV ZA NOČNO SUPANJE

sup trgovina

Ker smo zelo pogosto omejeni s svojim časom je včasin nočno supanje najbolj primerno, da ob koncu dneva naredimo še nekaj zase. Zimski čas nam velikokrat onemogoča veslanje v večernih urah, zato se je potrebno na vodo odpraviti pred 17 uro.

V večernih urah boste opazili svežino zraka, kar bo vplivalo na vaše dobro počutje. Okoli supa boste opazili tudi veliko morskih bitij, ki se v večernih urah prikradejo ven in šele takrat dobro zaživijo. Da bo vaše supanje varno smo vam pripravili ta prispevek, ki vam bo pomagal pri odločitvi za supanje.

Lokacija

Izberite pravo lokacijo, da bo vaše nočno doživetje na supu odlično. Da ne zabredete v kakšno nepotrebno pustolovščino vam priporočamo, da za začetek supate na jezerih kjer je vidna obala, da ob padcu v vodo lahko priplavate na kopno. Lahko so tudi mirni zalivi na morju ali pristanišča. Ko boste imeli dovolj izkušenj z veslanjem v večernih urah pa se lahko odpravite bolj na odprto.

Načrtujte pot

Preden se odpravite na vodo si naredite načrt kje boste veslali, saj boste lahko samo tako sproti spremljali ali se nahajate na pravi poti vsako minuto. Sproti preverjajte tudi jakost vetra, ki vam prihaja nasproti, da ne boste po nepotrebnem pridobivali na dodatnih metrih, ki jih bo potrebno še preveslati. Veslaške izzive si prihranite za konec.

Povabi na sup prijatelja

Veslanje v dvoje je prijetnejše, saj se v družbi počutite varneje. Dva para oči sta boljša kot eno. Ob neprijetnih padcih vam prijatelj velikokrat pride prav. Lahko vam pridrži sup, da se nanj povzpnete lažje ali pa vam zkoči po veslo, ki ga je odneslo.

Primerna razsvetljava

Ker ste v nočnih urah kot prosto plovilo enakovredni, na svoje dogovodivščino seboj ne pozabite vzeti kakšno od razsvetljav. Razsvetljava vam bo prišla zelo prav saj boste na vodi vidni in se lahko tako izognete potencialni nesreči.

Ste se v tem trenutku vprašali kakšno svetilko je primerno imeti? Na supu je lahko klasična svetilka, ki je lahko tudi utripajoča. Seveda pa za na sam sup obstajajo tudi led luči, ki se namestijo na spodnje dno in tako svetloba še dodatno odseva v vodni. S tem ste še bolj vidni pred tujki.

Seveda pa v kolikor vas luči na supu motijo si svetilko namestite vsaj na veslo.

Testno veslanje

Da bodo vaše pustolovščine nepozabne vam priporočamo, da si za začetek privoščite supanje v spremstvu vodičev, ki so večerno supanje že izvajali. Vodiči vas bodo seznanili o pomembnih stvareh, ki jih morate upoštevati, ko se odpravljate na nočno pustolovčino. Tu je mišljena primerna oprema, tokovi na katere lahko naletite ob prvem večernem veslanju in še mnogo drugih stvari.

Če se prvič odpravljate na supanje in še nimate primerne opreme vam priporočamo, da le to kupite v sup trgovini.